Preşedintele consiliului judeţean s-a întâlnit cu primarii din nordul judeţului

( Votări)54 vizualizări
În data de 28 aprilie, la Bălan preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba s-a întâlnit cu primarii din nordul judeţului. Principalele teme ale discuţiei au fost bugetul judeţean şi central, starea drumurilor şi proiectele depuse, precum şi cele aflate în derulare.

Mihai Mereş, primarul oraşului Bălan a prezentat cele mai urgente probleme ale localităţii: situaţia drumurilor şi centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie. La funcţionarea centrului de primire este necesar sprijinul administraţiei publice locale a localităţii unde este domiciliul stabil al victimei, dar numărul administraţiilor locale care au încheiat contracte pentru aceste cheltuieli, este încă mic.

Borboly Csaba a prezentat proiectele lansate recent în cazul cărora este nevoie de sprijinul primăriilor. Unul dintre aceste proiecte este reabilitarea băilor tradiţionale, pentru care guvernul a alocat patru milioane de lei, sumă care va fi repartizată de către autoritatea judeţeană în funcţie de proiectele de dezvoltare depuse de către consiliile locale. În continuare preşedintele CJHR a prezentat proiectele de electrificare, sisteme de alimentare cu apă, transport public, precum şi programele pentru dezvoltarea agriculturii.

După întrunire Borboly Csaba a vizitat spitalul din Bălan care necesită fonduri financiare pentru reabilitare. 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774