S-a închis cimitirul de la Valea Uzului

„Eroii trebuie respectați, memoria acestora nu trebuie întinată”

(0 Votări)36 vizualizări

În data de 29 mai primarul localității Sânmartin, Gergely Andras a închis temporar pentru 30 de zile cimitirul de la Valea Uzului. După cum a spus primarul, închiderea cimitirului pentru accesul publicului a fost hotărâtă de consiliul local, la baza acesteia stă hotărârea 13/23.05.2019 care poate fi consultată la fața locului.

Au fost prezenți la eveniment reprezentanții presei și ai sferei civile, acestora alăturându-li-se Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Becze István și Salamon Zoltán, consilieri județeni, Ferencz Csaba, primarul localității Păuleni Ciuc și Kencse Előd, primarul localității Sântimbru.

„Cimitirul militar a devenit focarul provocărilor, iar pentru a pune capăt scandalului acesta trebuie închis”, a spus Borboly Csaba care a completat că în vederea clarificării situației se depun eforturi zilnice atât la nivel local, cât și județean. Totodată a făcut cunoscut faptul că în cursul zilei de ieri s-a primit o adresă din partea oficiului de cadastru din Bacău conform căreia este nevoie de clarificarea cât mai urgentă a situației, trebuie reparată ilegalitatea. Nu în ultimul rând reiese faptul că există unele neclarității și în ceea ce privește procedura de achiziție a lucrărilor de construcție realizate în cimitirul de la Valea Uzului. Borboly Csaba a spus că singurul instrument este justiția și și-a exprimat speranța că se va restabili calmul pe durata următoarelor treizeci de zile. Eroii, indiferent de naționalitate, trebuie cinstiți și memoria acestora nu trebuie întinată.

Președintele consiliului județean a explicat că cele trei lacăte puse pe poarta cimitirului, sunt un gest simbolic: câte un lacăt din partea primăriei localității Sânmartin, cultelor istorice, sferei civile. Cheile acestor lacăte vor fi predate în cursul zilei, celor sus-amintiți.

La fața locului s-au aflat și reprezentați ai poliției din județul Bacău, pe care Borboly Csaba i-a informat cu privire la închiderea cimitirului și le-a cerut sprijinul, ca împreună cu reprezentanții poliției din județul Harghita să se asigure paza acestuia împotriva eventualelor stricăciuni. De asemenea, președintele consiliului județean a evidențiat faptul că există o relație bună cu județul Bacău, se dorește asfaltarea drumului astfel ca aeroportul de la Bacău să fie mai accesibil locuitorilor din județul Harghita, respectiv în vederea exploatării în comun a potențialului turistic al zonei.

Mai multe informații despre Valea Uzului, puteți accesa la linkul de mai jos:

https://judetulharghita.ro/valea-uzului.html

Miercurea Ciuc, 29 mai 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«ianuarie, 2021»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774