Program de internship la Consiliului Județean Harghita

(0 Votări)42 vizualizări

O nouă oportunitate care se adresează tinerilor, o posibilitate de punere în aplicare a cunoștințelor acumulate în cursul anilor de studiu, dar și un mod eficient de câștigare a unui salariu – acestea sunt doar câteva dintre avantajele programului de internship lansat de Consiliul Județean Harghita, azi, 16 septembrie 2019, la sediul instituției.

„Ne dorim ca pe lângă programele existente – cele de practică destinate elevilor de liceu, de stagiatură destinate studenților – să oferim o posibilitate absolvenților de studii superioare de a obține prima parte a vechimii pe piața forței de muncă, un salariu, sau să devină chiar colegul nostru. Sperăm să întărim convingerea tinerilor că se poate croi un viitor și pe tărâmurile natale, se poate acumula experiență și găsi mai ușor un loc de muncă”, a spus în cadrul conferinței de presă care a avut loc cu ocazia lansării programului, Borboly Csaba, președintele consiliului județean. Totodată, acesta a afirmat că tinerii reprezintă cea mai importantă resursă de care dispune județul, aceștia sunt așteptați acasă să-și pună în practică cunoștințele teoretice, dar și abilitățile. În cadrul programului de internship, persoanele selectate vor primi sarcini concrete și își pot dezvolta abilitățile și cunoștințele acumulate în perioada anilor de studiu, având posibilitatea ca în urma susținerii unui examen, să ocupe posturile vacante scoase la concurs în cadrul instituției.

În procesul de elaborare al programului a luat parte și studenta facultății de drept din Brașov, Jano Julia, activitatea acesteia fiind parte a programului de stagiatură pe care îl desfășoară la consiliul județean.

Pentru a participa la acest program, cei interesați vor susține un concurs în urma căruia 10 candidați vor participa la programul de internship al instituției. În funcție de  numărul de candidați, pe viitor există posibilitatea ca numărul de posturi să crească. Programul de internship se desfășoară pe o perioadă de 5 luni, maxim 30 de ore pe săptămână, 6 ore pe zi. Un aspect deloc de neglijat în ceea ce privește programul  este că indemnizaţia pentru internship este în valoare de 2043 lei brut. Pot aplica la acest concurs acei tineri care nu au vechime în câmpul muncii.

Cei care se hotărăsc să se înscrie în acest program o pot face până la data de 27 septembrie. În urma selecției dosarelor, în data de 3 octombrie va cei admiși vor susține proba scrisă, urmată în data de 9 octombrie de proba practică. 

Condiţiile de participare la concurs şi bibliografia se afişează la sediul instituţiei şi pe site-ul Consiliului Județean Harghita  http://judetulharghita.ro/recrutare.html.

Miercurea Ciuc, 16 septembrie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774