Produsele locale pe piața europeană

Borboly Csaba recomandă sprijinirea dezvoltării rurale 

(0 Votări)33 vizualizări

Borboly Csaba, în calitate de membru al Comitetului Regiunilor a înaintat amendamente care vizează produsele locale și dezvoltarea rurală, în cadrul proiectului de aviz al Comisiei pentru mediu, schimbări climatice şi energie (ENVE), intitulat Guvernanța în domeniul climei după 2020. Comisia de specialitate a dezbătut această temă la ședința care a avut loc în data de 12 aprilie la Bruxelles. Președintele Consiliului Județean Harghita cu această ocazie s-a întâlnit cu delegația Germaniei pentru afaceri externe cu care a dezbătut aspecte despre realizarea unui grup interregional pe politici de siguranță alimentară.

La ședința de joi a comisiei ENVE s-a dezbătut proiectul de aviz Guvernanța în domeniul climei după 2020, la care Borboly Csaba a înaintat propuneri de modificare care subliniază importanța politicilor de sprijinire a producției locale, a activității întreprinderilor mici și mijlocii, în contextul eforturilor de a atenua consecințele negative ale schimbărilor climatice. Astfel, recomandă armonizarea schemei de sprijin pentru dezvoltarea rurală cu obiectivele strategiei privind schimbările climatice. Președintele consiliului județean în expunerea de motive a menționat că lanțurile tradiționale de distribuire a produselor alimentare generează mult mai mult dioxid de carbon decât lanțurile scurte de aprovizionare de la nivel local și regional și, prin urmare, măsurile de sprijinire a producției locale trebuie să facă parte integrantă din strategia privind schimbările climatice.

Cu această ocazie Borboly Csaba s-a întâlnit și cu delegația pentru afaceri externe a Germaniei cu care a discutat despre înființarea unui grup interregional pentru politici de siguranță alimentară. Borboly Csaba a solicitat părții germane sprijin, pe care aceasta s-a angajat să îl ofere. Inițiativa președintelui consiliului județean vizează sprijinirea produselor locale, având efecte pozitive și în procesul de promovare a produselor secuiești, respectiv a sprijinirii producătorilor mici și mijlocii. Odată cu înființarea grupului, produsele locale ar putea fi promovate la nivel european ceea ce ar contribui, în mare parte, la sprijinirea producătorilor. Părțile au stabilit să sprijine această inițiativă.

Borboly Csaba a prezentat delegației germane activitatea pe care o desfășoară în cadru Comitetului Regiunilor și despre avizele întocmite anterior.

Despre activitatea desfășurată de Borboly Csaba în cadrul Comitetului Regiunilor, puteți afla mai multe aici.

Fotografii de la eveniment vor putea fi accesate în curând la următorul link:

https://www.flickr.com/photos/cor-photos/

Miercurea Ciuc, 12 aprilie 2018


[ Știri internaționale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774