Consiliul Județean Harghita sprijină construirea unui nou spital modular

Se asigură construirea drumurilor care fac legătura între regiuni 

(0 Votări)25 vizualizări

Se va construi un nou spital modular în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, a cărui capacitate va fi triplă față de spitalul similar de la Șumuleu Ciuc. Prin intermediul construcției formate din 22 de containere dorim să asigurăm persoanelor din zonă care contactează virusul posibilitatea de a se trata de Miercurea Ciuc și a nu fi transportat la un alt spital. În actualul spațiu urmează a se asigura treizeci de locuri pentru personalul suspectat de a fi contactat infecția. Aceasta este una dintre deciziile adoptate în cursul zilei de azi, 21 iulie în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Harghita.

Au fost incluse în bugetul consiliului județean 11,3 milioane de lei, sume defalcate din TVA. Din această sumă, consiliul județean va aloca opt milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor județene. Printre altele, vor demara lucrările pe drumul județean 127 între Ditrău și Tulgheș, pe porțiunea cuprinsă între Tulgheș și Recea. Pe drumul județean 135 – Atid-Șiclod-limita cu județul Mureș – pe lângă realizarea unui zid de sprijin și refacerea rigolelor, se vor efectua și lucrări  la structura drumului. Pe drumul județean 123, de la Sânmartin până la intersecția cu Eghersec se vor construi patru poduri. Între Ciba și Oltfalu, pe drumul județean 123 se va reabilita drumul, lucrări de construire a trotuarelor urmând a fi demarate în localitățile Joseni, Sâncrai, Dealu și Sâncrăieni.

Având în vedere faptul că fenomenele meteorologice din cursul lunii iunie au cauzat numeroase daune, consiliul județean împreună cu 37 de administrații locale au solicitat sprijin din fondul de urgență guvernamental, în valoare de 23,1 milioane de lei. Zilele care urmează sumele solicitate vor fi transferate către primării. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a menționat că acest lucru s-a întâmplat și mulțumită intervenției prompte a consiliului județean și al prefecturii, și a evaluării din timp a daunelor.

Consiliul Județean Harghita a solicitat un sprijin de 13,5 milioane de lei, bani din care urmează a fi reabilitați 41 km de drum, patru poduri și 12 podețe.

Odată cu modificarea bugetului de venituri și cheltuieli urmează a se construi a cincea clădire de locuințe în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și care va urma să conțină patru locuințe destinate medicilor.

Pentru acoperirea costurilor de funcționare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita au fost incluse în bugetul de venituri și cheltuieli șapte milioane de lei.

Pentru reabilitarea Centrului de Dezvoltare Timpurie și de Reabilitare din Sânmartin a fost aprobată documentația necesară. Lucrările pot începe în acest an, astfel singurul centru de acest fel din țară va putea să-și continue activitatea.

„Prin continuarea investițiilor ne dorim să contribuim la păstrarea locurilor de muncă în județul Harghita. Se află în curs de implementare lucrări de reabilitare a drumurilor județene care nu fac legătura doar între localități, ci și între regiuni contribuind astfel, pe termen lung, la relansarea economică a județului. Mă bucur că prin hotărârile pe care le-am adoptat azi contribuim la păstrarea a mai mult de o sută de locuri de muncă, dar și pentru că putem mări capacitatea sistemului medical județean și prin construirea de locuințe de serviciu putem atrage tot mai mulți medici în județ”, a adăugat președintele consiliului județean.

Ședința online poate fi accesată pe pagina de Facebook a lui Borboly Csaba și a Consiliului Județean Harghita.

Ordinea de zi a ședinței poate fi consultată la linkul de mai jos:

http://judetulharghita.ro/hotarari/proiectul-ordinii-de-zi-al-sedintei-consiliului-judetean-harghita.html

 

Miercurea Ciuc, 21 iulie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774