Consiliul Județean Harghita și-a reorganizat activitatea pe durata pandemiei

(0 Votări)14 vizualizări

În ciuda condițiilor impuse de situația de urgență instituită de guvern, Consiliul Județean Harghita și-a continuat activitatea și a reorganizat majoritatea proceselor de lucru. În perioada stării de urgență personalul instituției, pe lângă munca zilnică a îndeplinit și alte sarcini.

Președintele Consiliul Județean Harghita, Borboly Csaba a declarat că în ultimele două luni personalul instituției a făcut față cu brio ritmului alert de muncă, îndeplinindu-și activitatea cu responsabilitate, fapt pentru care și-a exprimat recunoștința.

„Am putut să ajutăm multe cazuri individuale în ultima perioadă, au venit multe sugestii și idei din partea populației, iar acestea au fost luate în serios. Vom continua să lucrăm împreună cu populația. Am reușit să învățăm o serie de bune practici care contribuie la funcționarea mai bună a instituției, am reușit să reducem birocrația, lucrăm la dezvoltarea platformelor noastre digitale și am dezvoltat o relație mai strânsă între locuitori și instituție. Toate aceste bune practici vor fi păstrate și dezvoltate în continuare și după perioada de restricții”, a declarat președintele Consiliul Județean Harghita.

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliul Județean Harghita a menționat că sprijinirea actorilor economici, susținerea afacerilor în viitor și dotarea spitalelor sunt aspecte extrem de importante. După cum a spus, pregătirile se desfășoară în mare forță și există deja planuri pentru următoarea perioadă de solicitare a fondurilor europene.

Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliul Județean Harghita le-a mulțumit colegilor pentru activitatea zilnică. După cum a spus, colegii au sarcini suplimentare, pregătind materiale, printre altele pentru a ajuta personalul aflat din prima linie în lupta cu pandemia. Vicepreședintele instituție a declarat că în această perioadă toată lumea poate fi mândră că lucrează în această instituție.

Activitățile direcției tehnice din cadrul consiliului județean nu s-au oprit nici în timpul stării de urgență, datorită companiilor de construcții care continuă lucrările la investițiile de pe drumurile județene: vopsirea benzilor vibrante la intrările și ieșirile din localități, lucrările de pe drumurile județene. În prezent în toate cele trei zone ale județului Harghita se execută lucrări de reabilitare a drumurilor județene.

Potrivit Bíró Emese Erzsébet, directorul general adjunct al Direcției generale economice, s-a trecut cu ușurință la munca de la domiciliu fiind asigurate  echipamentele necesare și s-a reușit de asemenea, organizarea circuitului online a documentelor financiare.

Potrivit lui Zonda Erika, directorul general al Direcției generale programe, proiecte și achiziții publice, principala provocare a fost schimbarea modului de lucru, iar asigurarea echipamentelor electronice a reprezentat un pas important în acest sens. De asemenea, a continuat elaborarea programelor de finanțare ale instituției. În plus, colegii din cadrul direcției sunt organizați în diferite grupuri de lucru pentru a ajuta în informarea populației în timpul epidemiei îndeplinind sarcini suplimentare: activități în cadrul call-center, traducere de texte, consiliere și echipe de voluntari.

„Colegii de la Direcția generală patrimoniu și-au desfășurat activitatea în mod eficient, procesele de muncă s-au schimbat, personalul lucrează în mare parte de acasă, cealaltă parte a angajaților, cum sunt conducătorii auto sunt implicați în activități  de siguranță a traficului”, a declarat Birta Antal, directorul general al Direcției generale patrimoniu.

Potrivit lui Kopacz Emőke, coordonatorul grupului de lucru de consiliere, numărul de întrebări, solicitări, probleme a crescut în perioada epidemiei din cauza măsurilor care au fost luate. „Ca răspuns a fost creat un serviciu individual de consiliere, în cadrul căruia încercăm să răspundem la întrebările populației. Cu ajutorul colegiilor răspundem chiar și la 100 de întrebări pe zi, dar există zile în care acest număr crește”, a declarat coordonatorul grupului de consiliere.

Szőcs-Mátyás István, directorul executiv al Direcției resurse umane și comunicare a declarat că această perioadă a confirmat oportunitatea activităților pe care încercăm să le implementăm de ceva timp. Consideră una dintre cele mai mari importante realizări este site-ul web creat pentru comunicarea informațiilor referitoare la virus.

Activitățile Consiliului Județean Harghita continuă chiar și în această perioada dificilă, urmând ca pe viitor instituția să revină în forță la activitatea cotidiană, menținând bunele practici din această perioadă.

Materialul video despre activitățile reorganizate în cadrul consiliului județean pe durata pandemiei, poate fi vizualizat la următorul link:

https://www.facebook.com/280850128683042/posts/2520756848025681/

 

Miercurea Ciuc, 14 mai 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774