Consiliul județean finanțează reabilitarea a 61 de clădiri aparținând cultelor

3,1 milioane de lei alocate în acest scop

(0 Votări)31 vizualizări

Consiliul Județean Harghita acordă alte 3,1 milioane de lei pentru reabilitarea a 61 de clădiri aparținând cultelor din județ, după ce la începutul anului au fost finanțate 40 de proiecte în valoare de 1,5 milioane de lei. Acestea sunt doar câteva puncte de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a instituției care a avut loc la Ciumani, în data de 25 noiembrie.

Se vor executa pe drumul înspre pârtia de schi de la Ciumani lucrări de întreținere, iar în acest scop consiliul județean a alocat suma de 150 de mii de lei. Localitatea Remetea a primit 140 mii de lei pentru lucrările de întreținere ale drumului comunal care conduce spre Sineu.

S-a votat și proiectul de hotărâre care are în vedere asocierea consiliului județean cu primăria localității Sâncrăieni în vederea implementării investiției în urma căreia se va realiza trotuarul. Se dorește construirea trotuarului pe lângă drumul județean 123D din Sâncrăieni, valoarea lucrărilor fiind de 1,2 milioane de lei.

Investiții similare sunt finanțate și în alte localități: pentru realizarea trotuarului din localitatea Zetea s-au alocat 340 mii lei și în continuare se așteaptă ca lucrările să fie finalizate. În Ciumani se construiește deja trotuarul, în acest sens au fost alocate 1,5 milioane de lei. Pentru construirea trotuarului în localitatea Sâncrai este nevoie de 1,2 milioane de lei. Și la Ditrău, pe lângă drumul județean 126 se construiește trotuarul, lucrările se ridică la o valoare de 2,2 milioane de lei. Iar în localitatea Joseni, pentru a continuarea lucrărilor de construire a trotuarului s-a alocat 1 milion de lei.

S-a dat în administrare localității Joseni acea porțiune a drumului județean care se află vizavi de școală, pentru ca primăria să poată construi aici o parcare.

În zilele care urmează se va aproba studiul de fezabilitate al  Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „HARGITA VÍZ” Egyesület care are în vedere reabilitarea rețelei de alimentare cu apă a zonelor Odorhei și Ciuc. Valoarea investiției finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare este de 136 milioane de lei. În cadrul ședinței de ieri a fost împuternicit reprezentantul Consiliului Județean Harghita care va reprezenta instituția în cadrul asociației.

Tot în cadrul ședinței consiliului județean s-a acordat Premiul Altruism pentru trei asociații de pompieri voluntari din zona Gheorgheni (comunicatul redactat pe această temă în puteți consulta aici).

Miercurea Ciuc, 26 noiembrie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«octombrie, 2020»
lmmjvsd
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774