Centrul Local „Orion” Miercurea Ciuc la 25 de ani de la înființare

Comunicatul de presă al Centrului local Orion Miercurea Ciuc

(0 Votări)15 vizualizări

Organizația Națională Cercetașii României face parte dintr-un curent internațional de educație non-formală ce cuprinde, în prezent, peste 50 de milioane de voluntari din toată lumea. La noi în țară există aproape 90 de Centre Locale și 5000 de cercetași! Sub deviza “creăm o lume mai buna”, cercetășia este educație pentru viață - copiii de toate vârstele bucurându-se de un cadru de învățare complex, ce cuprinde, pe lângă elemente de ecologie, cunoaștere a mediului și orientare turistică, și cultură generală și abilități practice. 

Poate că îi cunoașteți de la Festivalul Luminii, poate ați auzit de acțiunile lor de ecologizare, sau poate ați văzut imagini de la alte activități pe care le desfășoară cu la fel de mult entuziasm. În Miercurea Ciuc cercetășia a ajuns în urmă cu 25 de ani, când 3 profesori ai Colegiului Național “Octavian Goga” au preluat modelul de succes al unor cercetași belgieni. Folosind pasiunea și experiența din spatele catedrei, aceștia au reușit, generație după generație, să pună bazele unui Centru Local care împlinește acum un sfert de secol de activitate continuă.

Evenimentul aniversar va avea loc sâmbătă, 29 iunie, în Cetatea Miko, începând cu ora 10:00. Invitații și curioșii sunt invitați să încerce învățarea prin joacă în castel și să afle mai multe despre istoria Orionului și activitatea cercetașilor la expoziția foto și de obiecte. La ora 13:00 va avea loc festivitatea, unde vom cunoaște o parte dintre membrii fondatori, dar și invitați din forurile naționale și internaționale. După-amiază, cercetașii și invitații lor vor merge în zona Ciucului pentru a experimenta o zi de camp - tabăra caracteristică cercetașilor - cu corturi, saci de dormit, foc de tabără și cântece de munte.

Toate aceste activități nu ar fi fost posibile fără sprijin din partea Colegiului Național “Octavian Goga”, al comunității locale, autorităților și părinților, așa că toată lumea este așteptată cu brațele deschise la Cetatea Miko.

 

Responsabil Proiect

Bota Sorin-Andrei

sorinandreibota@gmail.com

0741176169


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«noiembrie, 2020»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774