Borboly Csaba solicită o anchetă internă la Administrația Bazinală de Apă Siret

Consiliul Județean Harghita este nevoit să aloce anual sume semnificative pentru remedierea daunelor provocate de inundații pe Valea Ghimeșului 

(0 Votări)16 vizualizări

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita se adresează prin intermediul unei scrisori deschise Ministerului Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale Apele Române, Administrației Bazinale de Apă Siret. Acesta solicită o anchetă internă  la administrația bazinală de apă dat fiind faptul că de ani de zile se înregistrează daune cauzate de inundații în zona Ghimeș, anul acesta în urma inundațiilor care au avut loc săptămâna trecută daunele fiind mult mai însemnate pe Valea rece și Pârâul Iavardi (mai multe informații legate de acest subiect puteți citi aici). După cum reiese din scrisoare, administrația bazinală nu își face treaba, în vreme ce locuitorii de pe Valea Ghimeșului sunt puși în fața pericolului reprezentat de inundații. Nu în ultimul rând, anual Consiliul Județean Harghita aloca sume semnificative refacerii daunelor cauzate de-a lungul drumului județean 127A.

„Încetul cu încetul trebuie să ajungem la concluzia că autoritățile discriminează localitățile formate preponderent din locuitori de etnie maghiară, de parcă județul Harghita nu ar face parte din această țară. Aproximativ două mii de persoane trăiesc anual cu frica inundațiilor, a faptului că rămân izolați sau casa le este luată de ape. În acest an locuitorii de pe Valea rece și Pârâul Iavardi au fost supuși unui pericol mai mare, pe lângă faptul că mai multe clădiri au fost luate de ape și drumurile județene care traversează localitățile au fost spălate de ape. Mulțumită intervenției prompte a consiliului județean și a colaborării dintre autoritățile locale s-a reușit asigurarea circulației în zonă, astfel că și ambulanțele și pompierii pot ajunge în localități, respectiv și autovehiculele de transport marfă”, a spus președintele consiliului județean. Acesta a mai afirmat că practic administrația națională apele române, respectiv administrația apelor de la Bacău discriminează comunitatea maghiară de la Ghimeș. În opinia sa, în situațiile de cumpănă doar colaborarea exemplară a comunității a contribuit la diminuarea efectelor daunelor inundațiilor, banii de la guvern pentru regularizarea albiilor pâraielor sau realizarea unui sistem eficient de apărare împotriva inundațiilor, se lasă așteptați.

Borboly Csaba, solicită ca în cazul în care în urma anchetei se constată neîndeplinirea sarcinilor să fie înlăturat din directorul administrației bazinale.

Scrisoare adresată instituțiilor sus-menționate poate fi accesat de pe acest link.

 

Miercurea Ciuc, 27 iunie 2019


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«noiembrie, 2020»
lmmjvsd
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774