Villámhárító védőpajzsok építését támogatja Hargita Megye Tanácsa

A korábban ismertetett lehetőség határidejére emlékeztet Borboly Csaba tanácselnök 

(0 Szavazat)17 megjelenítés

Villámhárító rendszerek kiépítését támogatná költségvetéséből Hargita Megye Tanácsa a megyében gyakori tűzesetek számának csökkentése érdekében.
A villámhárító pajzsok kialakítása egy-egy településnek nemcsak bizonyos pontjait, hanem a település egészét védené a villámok okozta tűzesetektől – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután több megyei önkéntes tűzoltó csapattal egyeztetett a témában.

A megyei önkormányzat elnöke egy hatékony villámhárító rendszer kiépítésére tett javaslatot. Mint fogalmazott, a megyei tanács kész elkülöníteni egy bizonyos összeget erre a célra az idei és a jövő évi költségvetéséből egyaránt, amennyiben kezdeményezésükhöz egy-egy község és egy-egy közbirtokosság is csatlakozna.

Egy villámhárító rendszer kiépítésének már idén nekilátnának, amennyiben lesz jelentkező a polgármesteri hivatalok, illetve közbirtokosságok részéről. Az elképzelés szerint a megyei tanács a teljes rendszer kiépítési költségének nagyobb részét állná, az összeg fennmaradó részét a pályázó település önkormányzatának, illetve a helyi közbirtokosságnak kellene kifizetnie.

– Jelentős mértékben növelhetjük egy ilyen pajzs felszerelésével a települések védelmi rendszerét azokon a vidékeken, ahol gyakoriak a villámcsapások, megelőzve a tragédiákat. Tűzoltóinknak is ritkábban kellene beavatkozniuk. Ehhez keresünk partnereket az önkormányzatok és közbirtokosságok részéről – szögezte le Borboly Csaba. Az igénylések benyújtásának határideje szeptember 30., hétfő éjfél.

Csíkszereda, 2019. szeptember 28.


[ Önkéntes tűzoltók ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, január»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774