Szamosújváron mutatja be kiadványait a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont

A kultúrán keresztül is összetartozunk

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Szamosújváron, a Téka Alapítvány székhelyén mutatja be a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont legújabb kiadványait március 22-én, csütörtökön délután 17 órától. 

A találkozó célja a Forrásközpont kiadványainak bemutatója a megye határain kívül a szórványban élő szamosújvári magyaroknak, ezáltal is erősítve identitástudatukat, az értékekhez való ragaszkodásukat, a 2009-ben elindított Összetartozunk elnevezésű közösségerősítő program kínálatának gazdagítása, a Forrásközpont munkaközösségének betekintése a szórvány magyarság történelmi múltjába, jelenlegi helyzetébe, a Téka Alapítvány példaértékű tevékenységébe.

Lőrincz Ildikó, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont igazgatója mutatja be az általa vezetett intézményt, majd sor kerül a kiadványok ismertetésére.

Somkeréki református templom története népszerűsítő kiadvány és Somkerék, református templom képeslapgyűjteményt Felszegi Imre somkeréki református lelkész ismerteti.

Az Orbán Balázs szemével… 2010–2013 és Másfél évtized képesszenciája című fotóalbumokat és a Forrásközpont más kiadványait bemutatja P. Buzogány Árpád művelődésszervező.

Az élet íze és Több szem többet lát című tanulmánykötetek dr. Salló Szilárd néprajzkutató mutatja be.

2009 nyarán Hargita Megye Tanácsa határozatot fogadott el, melynek értelmében a szórványmagyarság megmaradásában és fejlődésében kíván együttműködni az Összetartozunk közösségépítő program keretében, partneri kapcsolatot alakítva ki Beszterce-Naszód és Temes megyével, az aranyosszéki és a Krassó-Szörény megyei magyarsággal.

A tevékenységről bővebben az Összetartozunk közösségi oldalon olvashatnak:

https://www.facebook.com/osszetartozunk/

Csíkszereda, 2018. március 19.


[ Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, február»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774