Összekötik Keresztúr-térségét Sóvidékkel

Elindulnak a munkálatok Etéd és Maros megye határa között

(0 Szavazat)45 megjelenítés

Újabb megyei út felújításával kötik össze a két székelyföldi megyét, ezzel biztosítva a jövőben a közlekedést Keresztúr - térsége és Sóvidék között, elősegítve a térségek gazdasági fejlődését.

A terepet április 22-én, szerdán adták át Etéden a kivitelező és a tervező jelenlétében. A 135-ös jelzésű megyei út Etéd - Küsmöd - Siklód - Maros megye határa szakaszán kezdik el a munkálatokat. A 12 kilométeres szakasz beruházása 30 millió lej áfástól.

A terep átadásán jelen volt Biró Csaba a Maros megyei Sóvárad polgármestere, Szőcs László, Etéd község korábbi polgármestere, Tiboldi Elek, megbízott polgármester, Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere, Incze Csongor és Kolumbán Dávid térségi megyei tanácsosok, és több helyi tanácsos is.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az út felújítása hozzájárul ahhoz a hosszútávu tervhez, amellyel Etéd községet közlekedési csomóponttá alakítanák, felújítva a megyei utakat. Mint mondta, ahogy év elején vállalták Hargita megye építőteleppé változik, köszönhetően, hogy idén több úton zajlanak már a munkálatok. Az elöljáró ráerősített arra is, hogy, amíg a járványügyi intézkedések nem indokolják a munkálatok felfüggesztését, folytatni fogják a beruházásokat, tekintve, hogy a munkahelyekre is nagy szükség van.

Bíró Barna Botond alelnök szerint az utak építésével embereket, településeket kötnek össze, élénkítve a gazdaságot.  – Hosszú munka eredménye, bízunk benne Etéd községben és vonzáskörzetében hasznot hoz a megépítendő út. Ehhez csapatmunkára volt szükség, mert az út munkálatainak elindításához forrásokat kellett csoportosítani – tette hozzá az alelnök, kiemelve, hogy a közberuházásokat folytatni kell a járvány ideje alatt is.

A beruházás magában foglalja az útburkolat megépítése mellett a vízelvezető sáncok kiépítését, kapubejárók és mellékutcák bejáratainak felújítását, forgalom biztonsági elemek kihelyezését, valamint két híd felújítását és három új híd építését. A munkálatokat a székelyudvarhelyi Multipland Kft. végzi el.

A tegnapi napról készült összefoglalót Borboly Csaba közösségi oldalán is megtekinthetik:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/563160220992475/

Csíkszereda, 2020. április 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, február»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774