Munkafüzet a VIII. osztályosoknak a kisérettségire való felkészüléshez

(1 Szavazat)122 megjelenítés

Elsősorban az online oktatásból kimaradt VIII. osztályosoknak szerkesztettek munkafüzetet az országos értékelésre való felkészüléshez. A Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére és támogatásával, Hargita Megye Tanfelügyelősége szakmai koordinálásával és Kovászna Megye Tanfelügyelősége partnerségével kiadott oktatási eszközt sajtótájékoztatón adták át május 15-én a csíkszeredai megyeházán. Az első kiadásból 500 darabot nyomtattak, közel 6000 lej értékben, majd következik a kiadvány második része.

„Fontosnak tartjuk, hogy a diákok folytatni tudják a felkészülést és a tanulmányaikat a jelenlegi helyzetben is. Ezekben a hetekben egy olyan digitalizációs programon dolgozunk, amely biztosítja a vidéki környezetben élő vagy hátrányos helyzetben levő diákoknak a szükséges támogatást tanulmányaik folytatására. Fontos, hogy mindenki kapjon lehetőséget itthon. Köszönjük a tanfelügyelőségnek a szakmai segítséget, a Hargita Megye Tanácsa tagságával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület együttműködését, az egyesület finanszírozta a tagdíjból a munkafüzetek nyomtatását” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

„A célunk azt volt a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben, hogy segítsük a diákokat a tanulásban, erre irányult a SuliTV is. A munkafüzet célja pedig az, hogy támogassuk a tanulásban azokat a diákokat is, akiknek nincs, vagy nehezen elérhető az internet, összekapcsolva őket a pedagógusokkal. A munkafüzet anyaga elérhető lesz a tanfelügyelőség honlapján is” – számolt be Ferencz Salamon Alpár megyei tanácsos, a projekt ötletgazdája és koordinátora.

A magyar nyelv és irodalom rész összeállítását Bogács Nóra Ágnes tanár irányította, aki a sajtótájékoztatón elmondta, konkrét szövegeken keresztül mutatják be a nyelvi sajátosságokat. Minden fejezet gyakorló résszel zárul, a feladatok különböző nehézségűek. A matematika anyagot összefoglaló részben is az elméleti tartalmakat a gyakorló feladatok követik, számolt be Hodgyai László matematika szakos tanár. A román nyelv és irodalom anyag szakmai irányításáért Bartolf Hedwig szakfelügyelő, tankönyvíró felelt.

A sajtótájékoztató után négy családnak adták át a munkafüzetek első példányait Hidegségben.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy elérkezett Gyimes-völgyébe is az a segítség, amit a megyei tanács eszközölt azoknak a diákoknak a megsegítésére, akiknek semmilyen informatikai eszköz nem áll rendelkezésükre – fogalmazott Jávárdi-patakán az átadáskor Rácz Árpád megyei tanácsos, iskolaigazgató. 

 

Csíkszereda, 2020. május 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, február»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774