Megújult Hargita Megye Tanácsa családmunkacsoportja

Kezdeményező munkába fogtak

(0 Szavazat)47 megjelenítés

Család- és népesedéspolitikai vonatkozásban kezdeményező műhelymunka végzését tűzte ki célul Hargita Megye Tanácsa megújult családmunkacsoportja. A csapat törekvései között szerepel, hogy a már jelenleg is ilyen irányba ható intézkedéseket, munkát, energiákat összefogja és egyazon cél felé terelje.

A november 15-i gyűlésen újjáalakult munkacsoport vezetője, Kolozsvári Tibor megyei tanácsos beszámolt a már teljesített és a tervezett meghatározott feladatokról. Felleltározták a megyei tanács eddigi szakirányú munkáját, folyamatban a megyei tanács napközi otthon létesítéséről szóló tanulmányának az eddigi szolgáltatók gyakorlatával való összehasonlító elemzése, egyeztető munkamegbeszélést kezdeményeznek „after school” témában a megyei tanfelügyelőséggel, továbbá készülnek az egyes településeken alkalmazott családjóléti és családösztönző jó gyakorlatok számbavételére.

– Tisztelettel adózom a konstruktív, az ügy iránti elköteleződés jegyében eddig elvégzett munka előtt. Köszönöm a megtisztelő megbízást. Sok munka áll előttünk, de hiszem, hogy van bennünk kellő állhatatosság a feladat iránt – fogalmazott az új elnök.

Hargita Megye Tanácsa célja a helyi családbarát politika ösztönzése. 2010-ben indította el a családeszmény, a családban való gondolkodás terjesztését célzó Családprogramját, melynek kiemelt célja a nagycsaládok népszerűsítése Hargita megyében, a székelyföldi társadalom elöregedésének megállítása, valamint a családok és gyermekek életszínvonalának növelését segítő környezet kialakítása.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei tanácsnál a gyestörvény módosítására kidolgozott javaslat készül még ebben a hónapban az RMDSZ honatyái, Korodi Attila parlamenti képviselő és Tánczos Barna szenátor közreműködésével, azon alapelv mentén, hogy nem kötelezni, hanem érdekeltté kell tenni a munkaadókat a kisgyerekes anyák foglalkoztatásával kapcsolatban, és ebben az államnak is szerepet kell vállalnia. Ez összhangban van az RMDSZ azon álláspontjával, hogy egy családbarát adókedvezmény fordulatot jelenthet a demográfiai folyamatokban, ami fontos a magyar közösség szempontjából.

Csíkszereda, 2016. november 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, november»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774