Helyi termékek az európai körforgásban

A vidékfejlesztés támogatását kéri Borboly Csaba

(0 Szavazat)33 megjelenítés

A helyi termékek és a vidékfejlesztés témakörében nyújtott be módosító javaslatokat a Régiók Bizottsága (RB) környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügy szakbizottsága (ENVE) Éghajlat-politikai irányítás 2020 után című jelentéséhez. Borboly Csaba RB-tag, Hargita Megye Tanácsának elnöke. A témát április 12-i brüsszeli ülésén tárgyalta a szakbizottság. Hargita Megye Tanácsának elnöke ez alkalommal a Németország külügyi delegációjával is találkozott, amellyel egy élelmiszerbiztonsági politikai régiók közötti csoport megalakításáról tárgyalt. 

A csütörtöki találkozón az ENVE az Éghajlat-politikai irányítás 2020 után című jelentést tárgyalta, ehhez nyújtotta be módosító javaslatát Borboly Csaba, amely hangsúlyozza a helyi termékek előállítását, valamint a kis- és középvállalkozók tevékenységét támogató politikák fontosságát a klimaváltozás negatív következményeinek enyhítése céljából. Ennek függvényében pedig javasolja a vidékfejlesztési támogatási rendszer összehangolását az éghajlatváltozási stratégia célkitűzéseivel. A megyeelnök indoklásában úgy fogalmazott, a hagyományos élelmiszerterjesztési láncokon keresztül jóval több szén-dioxid termelődik, mint a helyi vagy regionális élelmiszerszállítás során, ezért a helyi termékek előállításának támogatása szerves részét kell képezze az éghajlatváltozási stratégiának.

Ez alkalommal Borboly Csaba Németország külügyi delegációjával is találkozott, ahol egy élelmiszerbiztonsági politikai régiók közötti csoport létrehozásáról beszéltek. Borboly Csaba az elképzelés támogatását kérte a német féltől, aki erről biztosította is a megyeelnököt. Borboly Csaba kezdeményezése a helyi termékek támogatására irányul, amely kedvezően befolyásolná a Székely termékek népszerűsítését is, illetve a kis- és középvállalkozók támogatását jelentené. A csoport létrehozásával a helyi termékek előtérbe kerülnének Európa szinten, ami nagymértékben segítené a termelőket. A tárgyaló felek a kezdeményezés támogatásában egyeztek meg.

Borboly Csaba az RB-ben kifejtett tevékenységről és korábbi jelentéseiről is beszámolt a német küldöttségnek.

A megyeelnök RB-ben kifejtett tevékenységéről bővebb információt találnak a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.

Az eseményről fotók később lesznek elérhetőek az alábbi linken:

https://www.flickr.com/photos/cor-photos/

Csíkszereda, 2018. április 12.


[ Nemzetközi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, január»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774