Gyümölcs- és zöldségtermelő valamint feldolgozó egyesületek is pályázhatnak Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületénél

Október 30-ig adhatják le támogatási igénylésüket az egyesületek

(0 Szavazat)38 megjelenítés

Gyümölcs- és zöldségtermelő illetve feldolgozó egyesületeket is támogat Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesülete.

Az egyesületek pályázataikat október 30-ig adhatják le, amennyiben székhelyük azon településen található, amely önkormányzat tagja a Vidékfejlesztési Egyesületnek vagy megyei érdekeltségű.
– Idén már 11 éves a Székely termék védjegyünk. Évent száz új munkahely jön létre a termelők által és több mint 2300 állandó munkahelyet biztosítanak. A pályázati kiírásainkkal erre erősítünk rá és ezt a fenntartható fejlődést szeretnénk biztosítani. Ugyanakkor közösen igyekszünk, hogy a termékek minőségében is javuljanak. A pályázati kiírásokkal lehetőséget kínálunk a fiataloknak, akikre büszkék vagyunk, hogy itthon meg tudnak élni és olyan helyi termékeket állítanak elő, amelyekre van kereslet – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
A pályázat célterületei: gyümölcs és zöldségfeldolgozó egyesületek konyháinak felszerelése: kukták, gyümölcsprések, magozógépek, inox kagylók, inox asztalok; cimkék, befőttes üvegek, csomagoló anyagok; zöldésgtermesztéshez szükséges öntözőberendezések, eszközök beszerzése.
Az előirányzott keretösszeg: 30 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének az 49 százaléka. A pályázási keretösszeget Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének tagjai biztosítják, vagyis Hargita Megye Tanácsa és 45 helyi önkormányzat.
További információk, pályázási útmutató az alábbi elérhetőségeken igényelhetők: a közhasznú egyesület székhelyén, Csíkszereda, Szabadságtér 5 szám alatt, Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában, telefonszám 0740-169850, e-mail cím: karikascsilla@hargitamegye.ro dezvoltareruralahr@gmail.com. A pályázati űrlap letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról is.
A pályázat leadási határideje október 30., 12 óra. A pályázat egy példányban, lezárt borítékban, a Hargita Megye Tanácsának 244 irodájában (Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám) nyújtható be.
A hiányos és határidő után beérkezett pályázatok nem részesülnek elbírálásban.

További információkat találhatnak Hargita Megye Tanácsának weboldalán: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/gyumolcsfeldolgozo-egyesuletek.html


Csíkszereda, 2020. október 14.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2020, november»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774