Brüsszeli konferencia és európai konzultáció az oktatás javítása érdekében

(0 Szavazat)29 megjelenítés

A Helyi Demokrácia Ügynökségeinek Szövetsége (ALDA) és a Régiók Bizottsága közös szervezésében megvalósuló "YouthMetre" konferencián képviselte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a Régiók Bizottságának tagja a helyi fiatalok érdekeit Brüsszelben, április 24-én.
A konferencia célja, hogy a résztvevők olyan hasznos jó példákat és gyakorlatokat osszanak meg egymással, melyek helyi, regionális szinten is alkalmazhatóak.

– Évek óta prioritásként kezeljük a fiatalok támogatását, oktatását és a munkaerő-migráció problémáját. Több éve kezdeményezünk különböző programokat és pályázatokat a fiatalok támogatása érdekében, és ezt nemcsak a minőségi oktatásrendszer kialakítását, hanem a szakoktatás és a helyi, szakmai munkateremtés, valamint az ifjúság itthonmaradását is szolgálja – mondta el előadásában a megyeelnök, és kihangsúlyozta, ezen kezdeményezések és tevékenységek nemcsak a helyi és országos hatóságok szempontjából fontosak, hanem az Európai Unió számára is, hisz a munkaerő-migráció és az agyelszívás jelensége egyre nagyobb problémát jelent, főként a Kelet-európai országokban.

A képzett fiataljaink kivándorlásának problémáját nekünk, politikusoknak kell kézbevennünk, hisz felelősek vagyunk értük. Tennünk kell azért, hogy egyenlő esélyek legyenek biztosítva a kevésbé fejlett régiók fiataljainak, hogy elősegítsük a szociális integrációjukat, illetve hozzájáruljunk versenyképességük növeléséhez a munkaerőpiacon – emelte ki Borboly Csaba.

Arra is kitért a megyeelnök, hogy a digitális készségek fejlesztésére is szükség van az oktatásban, a fiatalok Európa szintű integrációja érdekében.

A Régiók Bizottsága keretében folytatott jelentéstevői tevékenységre hivtakozva, amely során kidolgozásra került Az iskola és a felsőoktatás korszerűsítése és Az ifjúságpolitika terén folytatott európai együttműködés (2010–2018) jelentés, a megyeelnök az ifjúság témája köré épülő szakmai konferencia szervezését szorgalmazza Brüsszelben, a helyi problémák megvitatása érdekében.

Csíkszereda, 2018. április 25.


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, január»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774