Borboly Csaba: Szolgálatot teljesítenek a kórusok a közösségépítésben

Felnőttképzést indítanának a kórusok számára

(0 Szavazat)21 megjelenítés

Az udvarhelyszéki egyházi kórusok 20. találkozóját szervezték meg szombaton, április 14-én délelőtt a székelyvarsági római katolikus templomban. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, illetve Bíró Barna Botond alelnök is.

A megyeelnök elismeréssel méltatta az egyházi kórusok tevékenységét és kifejtette, nem csak helyi, hanem Székelyföld szinten szükség van rájuk, továbbá partnerségre kérte fel őket a kántor- és karnagyképzések kiteljesítésében, melyen Hargita Megye Tanácsa már évek óta dolgozik Tamás József segédpüspökkel együttműködve.

– Az énekhang olyan adottság, melyet folyamatos fejleszteni lehet és kell. Ehhez biztosítanánk lehetőséget a megyei tanács alárendeltségében működő Művészeti Népiskolán keresztül felnőttképzési programok révén – hangsúlyozta Borboly Csaba.

A megyei önkormányzat vezetője azt is kifejtette, azért is tartja fontosnak ezen képzések mielőbbi elindítását, mert ezáltal a kórustagok olyan képesítést szerezhetnének meg, mely által akár szakmaként is végezhetnék tevékenységüket, nem csupán szabadidejükben.

Borboly Csaba arra kérte fel a résztvevőket, ha ismernek olyan jó példákat az együttműködésre e téren, amit Hargita megyében is gyakorlatba lehetne ültetni, osszák meg vele, hogy kihasználhassanak minden erre vonatkozó lehetőséget, továbbá biztosította a kántorokat, plébánosokat és kórustagokat egyaránt a megyei tanács támogatásáról.

Csíkszereda, 2018. április 15.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2021, január»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774